Wednesday, October 31, 2007

Pakke??

Til meg?? Må ha vert litt bevisstløs når jeg bestilte denne, for det husker jeg faktisk ikke. Men man liker da overraskelser!!!

Pakken kom med Garn DK som avsender, og siden skjerfet ble ferdig i kveld, er det bare å sette i gang. Vet akkurat hvem som skal få denne under juletreet.

Garnet heter Manu babyalpaca... Mykt og godt.


Skjerf fra Drops

Verdens mykeste og deiligste skjerf ble ferdig i kveld. Det er heklet i en tråd tynn alpakka fra Drops og en tråd Kid Seta. Mønsteret finnes her. Men eg droppet den siste heklekanten rundt hele skjerfet, syns det ble fint slik det var.

Måler ca 25 x 150 cm


Babyjakke og bukse


Lenge siden jeg begynte på dette settet, men endelig ble det ferdig. Jakken er voksejakken fra Nøstebarn, og er veldig kjapp og grei å strikke. Buksen derimot, strikkes på pinnenr 2.5, så den tok litt lengre tid. Men ble fint til slutt. Måtte jo bli ferdig, slik at snuppa som skal ha det, får brukt det før det blir for lite.

Mønsteret på buksen er fra Sandneshefte 0514.




Sunday, October 28, 2007

Babytøfler

De er både søte, og veldig små, men er litt usikker på hvor praktiske de er. De er sikkert flott når man skal vises frem i vognen!
Blir nok strikket flere av disse også, de var lettstrikket og kjappe å lage.

Strikket i Kitten mohair, mønsteret kommer fra Dansk Mohair.


Myykt garn

og ikke nok med det, jeg fikk enda mer fint med i posen hjem denne kvelden. Fikk to nøster Mirasolgarn fra Kicki, antagelig bare fordi jeg er så snill og søt, eller kan det være fordi jeg lekte texibil hjem sent en fredagskveld??? Nydelig var det iallefall, og gleder meg til å lage noe fint av det. Tusen takk, Kicki!


Strikketreff med swap

Forrige mandag var det nok en gang på tide med strikketreff hos HK, med swap. Denne gangen var det sokkegarn med hemmelig sokkeoppskrift.



Gaven jeg trakk opp av sekken var fra fjompen, hele fire nøster Fabel, og oppskrift på sokker som skal strikkes på langs. Har aldri prøvd det før, så det kan bli spennende. Første sokk er allerede påbegynt, men blir nok ikke ferdig på denne siden av jul.

På samme treffet delte Heidi Kim ut det vi hadde handlet fra knitpicks sist runde. Ble ikke så mye jeg handlet denne gangen, men litt pinner og noe myyykt og fint garn ble det da. Litt uvisst enda hva jeg skal lage av garnet.



Har du sett filmen Pay it forward? Rollefiguren til Haley Joel Osment gir en god gjerning til en annen person. Eneste betingelsen at den andre personen får motta, er at den må love å gi noe som betyr noe videre. Et enkelt prinsipp som kanskje ikke er så enkelt allikevel.

Noen har nå tatt dette prinsippet og gjort det om til en gave. Jeg leste om det i Tittei sin blogg.


Du som leser her nå, kan også delta.Dette er formen det er støpt i:"Jeg vil sende en håndlaget gave til de tre første som legger igjen en kommentar i bloggen min, og som spør om å få delta i en Pay it forward(PIF)-utveksling. Jeg vet ikke hva gaven vil bli ennå, og det er ikke sikkert du vil motta den verken i morgen eller i neste uke. Men jeg lover deg at du skal motta den i løpet av de neste 365 dagene. Det eneste jeg ønsker at du skal gjøre for meg er at du gir det samme løfte i din egen blogg."Vil du delta, legg igjen en kommentar på dette innlegget her. Adresse kan vi ta via Hobbyboden

Wednesday, October 17, 2007

Saartje's bootees


Kjenner en liten prinsesse som blir 1 år i morgen, og hadde lyst å gi henne en liten ting. Og etter en tur i bloggen til Vivi, var det ikke vanskelig å bestemme seg.
Garnet er noe gammelt noe, som jeg engang kjøpte på Hillesvåg Ullvarefabrikk.
Mønsteret finnes her.


Tuesday, October 16, 2007

Made by Eva nr.3



Snille Eva har lagt ut enda et mønster på en lue hun har laget mønsteret til selv. Hun har laget stilige luer før, og denne er ikke noe unntak.
Jeg har lagd den i samme garnet som et skjerf jeg har lagt tidligere, av Baby Alpacka fra Rowan. Noen vet kanskje hvilket skjerf jeg snakker om, hvis ikke så måtte jeg altså prøve meg frem 6 ganger før jeg ble fornøyd.
I alle fall, denne luen ble strikket på pinnenr 3.75, la opp 90 masker, og luen ble til søndag kveld.





Sunday, October 14, 2007

Dagens tips



Så et lite tips på en søndags ettermiddag. Må innrømme at tipset har eg rett og slett knabbet av Kicki. I allefullefall er det et godt tips for oss som har kjøpt oss mapper med Knitpickspinner, og vil slippe å måle de hver gang man skal bruke de.
Man tar en Dymo og lager merkelapper og klistret inn i mappen, rett og slett!! Ganske enkelt genialt.




Boleroen er ferdig!!!


Ja, du leste riktig!! Denne boleroen har virkelig gitt meg dårlig samvittighet, den har lagt i en pose i snart et år og ventet. Men nå endelig er den ferdig, og jeg kan krysse av en til på julegavelisten!!!


Strikket i Sisu fra Sandnes på pinnenr 3.


Mønster fra heftet 0701 barn.


Og jeg kan love at når 595 masker skal bli 11 cm langt, så begynner jeg å fantasere om mye artigere ting å bruke tiden på..hihi

Og det beste av alt, er jo at jeg vet at hun som får denne, blir veldig glad for den!!







Oktobersokkene

Merkelig nok gikk det litt fortere å bli ferdig med Oktobersokkene enn Septembersokkene. Disse her er strikket i dobbel Opal Uni, farge 1416 mener jeg den heter. Men når sokk nr 1 var ferdig, og den veide 52 gram, ante jeg at dette kunne gå gale, da jeg bare hadde 96 g til rådighet. Men...det er det som er så kjekt med andre strikkevenner i område, etter et lite nødrop på Hobbyboden, MSN og Ravelry fikk jeg napp. Tittei hadde samme farge i lageret sitt, så da var det bare å hente og hive seg over sokk nr 2. Så tusen takk, Tittei!!
Mønsteret heter Husbeast og er å finne her.


Sunday, October 07, 2007

Bolero

Har ikke meldt meg på utfordringen "Bli ferdig" som Kiwa startet. Men må si eg har blitt litt påvirket av de likevel. Ikke bare har eg fått ferdig septembersokkene, men har funnet frem en ufo som snart er et år gammel. Skulle egentlig bli en bursdagsgave, men nå er håpet at jeg kan få den ferdig til jul!!! Men det er en tålmodighetsprøve. Det skal strikkes en kant rundt, som i skrivende stund er på 525 masker, og om et par runder skal økes til 595 masker. Men jeg er godt i gang... Armene er heldigvis ferdig, så de er bare å montere på etterpå.


Eeeeeendelig

Da var jeg endelig ferdig med septembersokkene. De ble noe kortere enn mønsteret og ensfarget, men det var sånn frøkna vill ha det. Men når eg ENDELIG var ferdig med de, så var de for små til ho.... Så eg må finne noen med litt mindre føtter som kan få de. Må innrømme at de ikke ser særlig smarte ut uten føtter inni...


Nøstebarnbok

Har snopt meg en ny bok. Jeg har alle mønstrene fra Nøstebarn fra før av, men de fleste var uten bilder, og ikke særlig inspirerende. Men nå har de laget en bok med alle mønstrene, med nydelige farger og sjarmerende modeller. En nydelig bok, som gjerne inspirerer mer enn man strengt tatt har tid til!


Tuesday, October 02, 2007

Jeg har blitt tagget

Jeg har blitt tagget av Lofothuldra.

1.Linkt til den som har tagget deg.

2. Fortell 7 sannheter om deg selv, litt forskjellig og litt rart.

3. Tagg 7 personer i slutten av blogginnlegget.

4. Legg en melding i bloggen deres og gi beskjed om at de er blitt tagget.


Her er 7 sannheter om meg selv:


1. Jeg tvinner håret ustanselig, Når jeg var liten var jeg nesten skallet på ene siden av hodet, pga tvinningen. Og min mor klippet seg kort, fordi jeg holdt på å tvinne håret av ho også.

2. Jeg klarer å ta tungen så langt ut at jeg rekker opp til nesetuppen..hihi

3. Jeg ELSKER sko, og kan gå/kjøre langt for å få tak i de!!

4. Jeg og min kjære kan IKKE delta i samme konkurranse/spill, så sant vi ikke er på samme lag, det blir det bare krangling og tøys av, begge tror at den andre fusker over en lav sko. Det positive er vel at vi er klar over det.

5. Sliter med nattesøvnen dersom jeg ikke har lagt frem klær til dagen etter.

6. Drømte en gang om å bli dykker, men ble erklært landkrabbe og sendt i dusjen av dykkerinstruktøren, som hadde kloremerker etter min desperate jakt etter luft.

7. Favorittdrinken min er Jægermeister blandet med Battery.



Dette var litt om meg, og sender videre til Lene, Heidi Kim, Merete, Stillow, Kicki, Tone og Lottemor

Septembersokker

Hvis det er noen som lurer på hvordan det går med septembersokkene mine, er svaret enkelt: De ligger å støver ned i vinduskarmen, og går en uviss fremtid i møte.


Ut på tur

På lørdag var vi også på tur i skogen. Vi jaktet på sopp, men fant nesten ingenting på hele turen. Men det er mer å finne på i skogen enn å leite etter sopp. Vi hadde med oss bålstativ og en mugge med ausekakerøre. Her venter vi på at stekepannen skal bli varm nok til steking...Namnam, alt smaker som kjent bedre når man er på tur.



En annen ting som ikke er et helt ukjent fenomen, er at barn kan bli fryktelig trøtt og sliten av å gå på tur (soppjakt) i skogen. Da er det bra at man har med seg en mann med traktor på tur. Ungene storkoste seg på tur tilbake til gården. Og alt gikk fint og flott, selv om hjelm, sikkerhetsbelte og diverse andre sikkerhetsutstyr ikke var på plass. Husker selv at vi fikk sitte på slik med traktor da vi var små, og det var utrolig artig.



Voksejakke

Voksejakken jeg har fått en bestilling på, er ferdig, det gjenstår bare å velge knapper.. Det er ikke bare, bare. Tror enden på visa blir at de knappene som ikke blir sydd på, følger med jakken likevel, så kan den nye eieren (eller moren til den nye eieren) skifte ut knappene om hun skulle føle for det.


Her er knappene det står mellom, min favoritt er definitivt treknappene.



Ullaloftet

På lørdag var jeg en tur innom Hillesvåg Ullvarefabrikk, eller Ullaloftet så det også blir kalt. De reklamerte med salg i avisen.., men det var ikke det helt store salget. Men jeg fant da litt. Tre hesper med Trollgarn, som skal bli et skjerf og et par votter. Mønsteret er fra Happy Knitting. Til hvem dette skal strikkes, vites ikke enda.





Men de hadde salg på raggegarn. Det er alltid noen som fryser på beina, så raggegarn må man ha. Og denne gangen ble det farger, kan du tro. Jaja, iallefall en farge....to hesper med tradisjonelt grått og to hesper med lilla. Kan du tenke deg?? Men frøkna i huset erklærte at ho ville ha stripete sokker i grått og lilla, og da må ho selvsagt få det.





Strikkeveske

Ja, det ordner seg for snille jenter... Har gått og vert misunnelig på alle som har kjøpt seg de kule strikkeveskene fra Living, de finnes i utrolig mange flotte farger. Men jeg er liksom ikke så spretten av meg når det gjelder farger (surprise!!!), så det er liksom ingen av de jeg har falt for. MEN i dag var jeg innom Kremmerhuset på vei hjem fra jobb, og hva finner jeg der? Jepp, en strikkeveske (egentlig en magasinholder, men hvem bryr seg) i svart skinn!!! Kunne ikke vert mer perfekt. De hadde den i to forskjellige størrelser, jeg valgte den minste.
Den er helt perfekt til å ta med seg rundt på strikketreff. Men kjenner allerede at jeg kanskje skulle hatt den største til å være fast stasjonert ved siden av meg i sofaen!